Kl.17.32


Pane e nutella


Lite vin?

Huset är fortfarande i oordning från gårdagskvällen. Barnen struttar runt i pyamas. Diskmaskinen står full & ren. Övriga disken i hon. Dammsugarvalsen väntar och sängar ska bäddas. Dessutom är det uppehållsväder och barnen borde gå ut lite. Vad gör då mannen i huset?!?! Jo du, det tänker jag nu berätta!! Han städar vinskåpet!!!! Som jag för övrigt städade ur för någon vecka sedan...... Han pustar, suckar o stönar över vilken oordning det var i vinskåpet. Nu står ALLA vin och spritflaskor på köksbänken och ståtar. Där kommer de säkerligen stå kvar tills kvinnan i familjen antingen ställer tillbaka dem i skåpet eller får utbrott och under olaga hot tvingar mannen att ställa tillbaka dem.

Mina underbara, galna, fina, hårdhanskade barn


On top of the world

Från förra veckans "falò" = brasa. Det var kallt, mysigt och trevligt. Ungarna var i extas för de överdådiga fyrverkerierna.

Vackert så det förslår

Tur att vi bor på västkusten så att vi får njuta av solnedgångar istället för soluppgångar - jag är INTE direkt morgonpigg.

Borde

Jomenvisst, jag vet att jag borde gå och lägga mig. Jag vet att jag borde passa på. Jag borde ta tillfället i akt innan Ivan vaknar av en hostattack och min skönhetssömn abrupt tar slut. Jag borde verkligen. Jag borde ladda om mina gamla batterier så att jag är pigg och fräsch imorgon. Men denna stund på dygnet då ÄNTLIGEN alla somnat och jag njuter av en kamomillte i min favoritmugg och jag kan zappa efter behag på tv-dosan. Denna magiska stund, då frid råder och brasan knastrar som sällskap i dunklet njuter jag så ändlöst att jag kväver en gäspning, kurar upp mig i fåtöljen under min mjukaste gosefilt och tänker att imorgon -då ska jag komma isäng i tid.

Lagens långa arm

Idag har jag varit i domstolen och vittnat. Det var verkligen en ny upplevelse. Jag har faktiskt vittnat förut men då i ett civil-mål (säger man så?) och nu var det "riktiga grejor". Karln är anklagad för bl.a. våldtäcktsförsök, mordförsök, stalking, olaga hot och ditten och datten. Domaren och alla advokater hade mantlar och jag fick sitta och prata i en mikrofon alldeles intill den fula våldsmannen. Eftersom jag inte är direkt van att röra mig i dessa kretsar så får jag erkänna att jag var lite nervig. Efter mig var det Linos och Cosimos tur (kompisar) och jag måste erkänna att det bidde lite fnittrigt. Efter det hela tog vi en aperitivo med maresciallon (poliskonstapeln) och tjattrade på om dagens upplevelse. Här slutar storyn för vår del men den stackars kvinnan ska tillbaka den 6:e juli för att höras. Det kan även tilläggas att detta mordförsök (som skedde på min gata) inträffade för 4 år sedan. Lagens låååååånga arm.

ITP

Till alla er som jag inte pratat med men som ändå bryr er om min tös.
Silvias blodvärden var höga i onsdags (mycket positivt!), de låg nästan inom normalvärdena.
Vi ska nu tillbaka om en månad och så länge har vi aldrig väntat mellan kontrollerna!
Vi håller tummarna att Silvias ITP-äventyr slutar här.Efter


Före


Io uomo

Så sa Ivan idag, vilket betyder "jag man", och på denna bild ser vi hur MANNEN blir utmattad av allt kroppsarbete. Jo, nog är han man alltid.........

Mamma kom o titta, jag gräver ett hål!


Golddigger

Här grävs för fullt, Ivan hjälper till säger han.

Åh du underbara liv!

Tänk att man som hemmafru/mamma aldrig hinner ha tråkigt? Jag har frågat förut men det tåls att frågas igen - hur fanken gör ni arbetande mammor?!?! Idag har vi varit på läkarbesök med Ivan. Lillplutten ska opereras. Hans ljuvliga små pungkulor (ljuvliga för att de är HANS) har inte "vandrat" ner i pungen så nu ska här snittas. Sjukhuset där de gör denna typ av ingrepp ligger i Casarano, ca 4 mil härifrån. Allt gick bra och själva operationen är bokad den 4:e februari. Sedan lunch, Francesca-besök, Silvia-hämtning, ombyte, dansskola, veckohandling, besök hos Giuliana,och hem. Barnen somnade i bilen och jag tror knappt det är sant!! Jag har nu städat undan i köket, plockat in matvaror i kyl och frys - halsar nu en bira innan en kokhet dusch och lite kvällsmat. Mauro är på gymet den otäcka lilla hurtbullen (du oxå syrran!). Imorgon är det dax för Silvias blodprover. Håll nu tummarna - det har nästan gått ett halvår så det är nu "det gäller". Nästa vecka ska jag iväg och vittna i en mordförsöksrättegång, vad sägs om det?! Fanken också, kunde jag varit utan. Nä, nu ska jag tvålas in och pyamasas. Hipp hurra för att livet är underbart.....hmmm, undrar om det är biran som gör att allt till synes är rosa? Dåså, skål. Ps. Mauro har nu gett klartecken för flyttning av grindstolpe vilket gör att vi kan stenlägga vänstersidan av huset! Hipp hipp hurra!!!! Det går undan........ eller egentligen inte, men det går FRAMÅT.

SOL

Började dagen med hysteriskt myrkrig. De sabla krypen tycker att det är trevligt hemma hos oss och hade letat sig ända fram till kak-lådan. Dammsugar-rajtantajtan i pyamas och med håret på ände. Efter frulle (vad vore livet utan morgonkaffet?!) då jag checkade facebook, aftonbladet, posten och det ena med det andra som Maja Gräddnos mamma sa, gick Ivan o jag ut i trädgården. Vi har SOL idag. Det är så pass varmt att man skulle kunna sola i lä!! Avundsjuka? Nåja, nu gjorde jag ju inte det trots allt utan fyllde min lilla hink med vatten och diskmedel och tvättade fönster. Efter det har jag sopat, plockat, krattat och eldat. Ivan har hjälpt till ända till nu, då min lilla trädgårdstomte stoppade sin älskade napp i munnen och segade ihop i kärran (tack igen Bej, den är bäst). Nu står jag här och gungar magen mot vagnen (vaggar) och skriver dessa rader. Snart kommer nog min käre sambo hem för att luncha - det blir carbonara idag, så det är ju snabbt fixat. Hungrig. Arrivederci

Uppdatering

Nu på morgonkvisten har Ezio (våran Handy-Mandy-kille) varit här och tagit måtten för trädäcket. Om en halvtimme kommer även en gube hit för att ta mått för en grind till baksidan. Sorry jyckar, nu kan ni snart inte roa er med att hoppa upp o smutsa ner cementsoffan! Mauro har ännu inte bestämt sig för om vi ska flytta betongpelarna till carporten, och utan det beslutet kan vi inte stenlägga andra sidan på huset, suck! Inget lätt beslut eftersom det skulle gå på 7000-8000 kr. att riva de nuvarande (nya!) och bygga upp två nya. Man kommer nu in med två bilar i öppningen men det ÄR trångt och kräver lite mickel. Suck! Uppdatering följer.

Det är nå't skumt på gång!!


NU HAR BEJAN BOKAT!!!!

Hon vann. Ni andra är loosers!

Tage - vilken Tage?!

Eftersom vi i hela huset har skjutdörrar har vi inga "handtag". Våran dörr, alltså dörren in till vårt sovrum, är visserligen en skjutdörr, men den går på utsidan - så där ville Mauro ha ett rejält handtag. Vi har kollat runt lite utan att hitte "det rätta" handtaget och tillslut fick vi rådet att specialbeställa Tage. Hua, kan tänka mig vad DET skulle kosta - SKJORTAN! När vi häromdagen var på ett byggvaruhus fick jag dock en snilleblixt! OCH OM VI VRIDER PÅ EN GARDINSTÅNG?!?! Sagt o gjort, vi valde ut en snygg stång och monterade upp den. Inte ens 200 spänn spinner snål-Åsa! OCH KOLLA VAD BRA DET BLEV!!!!!

Skiss på trädäck

Vad tror ni?!

Trädäck

Här, på baksidan, utanför vårat sovrum hade jag tänkt mig ett trädäck. Dels för höjdskillnaden ute o inne men även för att skapa ett nytt "rum".Här kommer jag att hänga tvätt, vädra sängkläder och mysa! Nu ska ni få se skissen.

Och VAD ska jag hitta på nu då?!?!


Fixelifix

......o så har jag skjutsat in pastan i ugnen.

Fixelifix

Nu har jag fixat med hyllorna i köksskåpet (bytt ut skruvarna) - äntligen!

Sandra tar en gosepaus


Nyanländ till hundgården


Sverige-resa

Går datumen 21:a juni till 12:e juli bra för alla i år?
Skogsprommis


Sant Isidoro

På gångavstånd (ca.5 km.) ligger denna badstrand. På sommaren är stranden täckt av parasoller men på vintern ligger den öde, förutom någon badsugen häst..........

Porto Selvaggio

Denna naturhamn ligger ca 10 km. från oss. Det är ett fantastiskt ställe med pineta (pinjeskog) och promenadstigar. Om man klättrar ner för klipporna, rundar kröken, promenerar över slätten, skuttar fram genom snåren, klättrar upp för kullen och därefter ner för densamme kommer man till den lilla staden Santa Caterina. En prommis på cirka två timmar som arbetar upp en god aptit! Någon?

RSS 2.0