Tårta!

I afton har vi varit på 5-års kalas ( igen!!!). Silvia är blyg och tillbakadragen i början medans Ivan är en charmig bulldoozer. När det var dax för tårta trängde han sig fram och ropade "IO!!" (=jag)

Pussgurka


Gratinerade musslor o.s.v

Idag var Silvias gudfar här, en kär gammal vän till mig och Mauro. Vi åkte in till "Nunzia", våran favorit-resturang. Solen strålade fast det är kyligt. Vi åt antipasti och hemmagjord pasta med havets läckerheter - supergott! Barnen vände upp-o-ner på stället och ut-o-in på mig. Hur gör folk som har pli på sina barn?!?!

Resumè

Nu har vi varit på sjukhuset och tagit Silvias blodprover. Eftersom de små knotten är snörvliga stannade vi inte kvar och väntade ut resultaten - jag får åka tillbaka i eftermiddag och hämta ut dem. Julhelgen har varit bra, som alltid. Inge stress här int'. Lunch hos Mauros föräldrar, julklappar i mängder (till barnen) och relax. Igår var vi inte utanför dörren utan degade i pyamas HELA dagen (åja, degade o degade, vi storstädade faktiskt också). Det var behövligt, skönt och trevligt (både degandet o städandet). Imorgon ska vi ha Silvias kalas - hon fyllde ju 5 i lördags. Efter det blir det uppladdning inför nyår. Eller vänta nu......en marknad hinns med dessförinnan. Må så gott kära vänner!

Frukost på sjukhuset


Kalenderflicka.....och pojke!

Det är alltid lite knöligt att hitta på julklappar till mina svärföräldrar. De har ju redan det de vill ha liksom (och det de inte har har jag inte råd att köpa......)
Förra året fick jag snilleblixten att ge dem en kalender med de vackraste barnen i nejden, d.v.s. mina.
Det blir favorit i repris i år och detta är korten jag valt ut.


Jo jag vet att de är 14. Jag skickade dessa till fotografen (santo Pierangelo! O:-))
och sedan får han den stora äran att välja.
Snyggingar va?!?!Santa Lucia

I år har vi "firat" lusse på sjukhuset. Dags för Silvias blodprover. Fem timmars väntan för att få veta att hennes värden återigen sjunkit. Eftermiddagen har sedan "firats" i väntrummet hos min läkare eftersom min hals är knallröd efter många, långa nätters hostande. Antibiotikakur i 10 dagar. Vi klev åter över tröskeln strax före 20-tiden och då var det bara att bädda, plocka undan, laga mat, tända brasa och natta knotten. Nu sover de och Mauro & jag har ätit, snart blir det mr. Bing.

Torsdagsnöje

10 kr/st.

Finkappa till min fina flicka

50 kr

I love shopping!!

Jeans till Mauro (15 kr) och dunkappa till meeeej (80 kr.)

Spexaren


Redo för födelsedagsfest


Posering


Onsdag

Här nere i syd rullar det som vanligt på.
I lördags hade jag två familjer här på middag och vi grillade i kaminen och barnen lyckades vända upponer på alla leksaker - supertrevligt och mysigt.

I söndags hade vi hemmadag. Fix, pyssel &relax.
På eftermiddagen tittade fam. Zecca förbi och stannade till kvällningen då det bidde hämtpizza.

Måndag städ, handling och sån't. Jag förberedde dessutom lunchen för tisdagen under kvällen.

Tisdag förmiddag på hundgården. Jag är alltså volontär där. Hjälper till att "städa" - mitt sätt att dra ett litet strå till stacken. Städa och gosa - dessa krakar som aldrig får uppleva ett uns kärlek, bara mat, vatten, inhängnad.
Eftermiddagen kom Elena + son hit och vi hade tänkt julpyssla. Det ballade ur totalt! Barnen var griniga & gnälliga och uppskattade INTE ALLS våra optimistiska planer. Det blev pannkaka av alltihop. Inte blev det bättre av att Mauros kusse med fru och barn tittade in med sandiga skor (efter att ha lekt på stranden) och sandade ner/pratade oavbrutet medans jag försökte styra upp kaoset, hänga tvätt, diska, elda trög brasa, förbereda kvällsmat, tala i telefon, trösta gråtande barn, gasta åt galna barn, pyssla osv. osv.
PUH!!

Nu är det onsdag och jag hoppas att dagen flyter på i normalt tempo.
Den började bra med kaffe och "halv åtta hos mig".  ;)RSS 2.0